Loimaan Palloilijat 07.08.2024

Ulvila vei ensimmäisen

Ulvilan Pesä-Veikot onnistui ottamaan ensimmäisen kiinnityksen välieräsarjassa Loimaan Palloilijoita vastaan. Niukkajuoksuinen ottelu päättyi 0-2-lukemiin jaksoin 1-3 ja 3-3.

UPV pystyi murtamaan LP:n ulkokentän kahdella onnistuneella lyönnillä, joista molemmista syntyi kaksi juoksua.

Ensimmäisen jakson ratkaisu nähtiin kolmannen aloittavalla, kun runkosarjassa vähälle peliajalle jäänyt Valtteri Liikamaa onnistui roikottamaan lyöntinsä kolmoskoppari Niko Mäen ja takarajan väliin. Oskari Kleemola ja Tiitu Uusitalo siirsivät tällä lyönnillä vieraat 1-3-lukemiin, jotka jäivät myös jakson lopputulokseksi.

Sitä ennen LP oli mennyt 1-0-johtoon Mäen kotiuttaessa Miro Märsylän. Tasoitusjuoksusta vastasi jokeri Petri Kulmala.

Jaksolla nähtiin myös vaarallisen näköinen tilanne, kun UPV:n lukkari Tiitu Uusitalo ei nähnyt vasta-auringosta tullutta heittoa kunnolla. Pallo napsahti ohimon seudulle, ja nuorta lukkaria hoivailtiin tovin verran. Pelaaja pystyi kuitenkin onneksi jatkamaan ottelua.

Toisen jakson ratkaisusta vastasi kolmoskoppari Niko Vesanko. LP oli päässyt 2-0-johtoon Tommi Angerviston ja Aleksi Lahden lyönneillä, kun Vesanko latasi kolmosjatkeelta pallon kauas metsikköön. Joonas Nurminen toi kavennusjuoksun ja Vesanko itse kiersi kunnarin. Uusitalo pystyi vielä saattelemaan Vesankon kotiin, ja kotijoukkue joutui takaa-ajajaksi.

Jännitys tiivistyi viimeiseen vuoropariin, jossa totutusti LP pystyi vielä kahden palon rasittamanakin rakentamaan ajolähdön, josta Toni Pomell iski viimeisellä lyönnillään komean tasoitusjuoksun, ja samalla uuden ajolähdön. Antti Ropponen oli ratkaista jakson tinttaamalla pallon lähes laakana keskelle takakenttää. Kolmoskoppari Vesanko pelasti syöksykopillaan vieraat varmalta kunnarilyönniltä vaikuttaneesta tilanteesta. LP:n kiri kuivui kuitenkin kokoon, ja ulvilalaiset saivat juhlia kauden ensimmäistä voittoaan loimaalaisista.

Ykköspalkinnon napannut Niko Vesanko oli ottelun jälkeen tietenkin tyytyväinen voittoon.

- Hyvällä pelillä saimme voiton. Olimme hyviä ulkona, ja sisällä tehtiin tarvittavat juoksut. Lauantaina pelataan varmaan samalla lailla kuin tänäänkin.

Päinvastaisin aatoksin oli puolestaan LP:n ykkönen Miro Märsylä.

- Ei pelattu omalla tasolla. Kaverilla oli pari hyvää onnistumista. Pystytään jatkossa parantamaan tosi paljon jokainen. Tänään meni tälleen, ja lauantaina menee sitten toisella lailla.

Myös molemmat pelinjohtajat luottavat vahvasti omiinsa, kuinkas muuten.

- Pelissä näkyi jännitystä molemmin puolin. Tiukka matsi, jossa tehtiin tarvittavat juoksut. Oltiin ulkona hyviä. Sisäpeliin jäi paljon asioita, joita pitää lauantaiksi parantaa. Uskon, että lauantaina myös kaverikin parantaa, mutta ollaan valmiina kotikentällä. Se, kumpi on jatkossa valmiimpi ja tekee vähemmän virheitä, menee jatkoon, arveli UPV:n Raimo Bragge.

Jesse Jokinen näki ensi viikonlopun mahdollisuutena parantaa.

- Pienestä oli peli kiinni. Tänään harmittavasti kääntyi vastustajalle. Kaksi hetkeä pelissä oltiin vastustajaa huonompia, ja tänään se riitti. Ei ole kahta sanaa siitä, kuinka paljon parempaan pystytään. Näytetään se sitten viikonloppuna.

Pelit jatkuvat lauantaina Ulvilassa klo 15.00. Silloin UPV:llä on paikka juhlia kotiyleisönsä edessä pääsyä lohkofinaaliin. Jos se ei onnistu, palaavat joukkueet vielä kerran Loimaalle, jossa sunnuntaina nähdään ratkaisupeli klo 15.00.