Loimaan Palloilijat 06.05.2024

Pesiskausi alkaa perjantaina

Pesäpallon suomensarja käynnistyy tämän viikon loppupuolella. Joukkueet on jaettu neljään lohkoon, joista etelälohkossa on 11 joukkuetta, länsilohkossa 9 joukkuetta, itälohkossa 7 joukkuetta ja pohjoislohkossa 10 joukkuetta. Kauden päätteeksi jokaisen lohkon neljä parasta pääsee tavoittelemaan ensi kaudeksi paikkaa Ykköspesikseen. Jokaisen lohkon viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa maakuntasarjaan.

Loimaan Palloilijat pelaa etelälohkossa, jossa jokainen joukkue pelaa runkosarjan aikana kymmenen kotiottelua ja kymmenen vieraspeliä. Joukkueen tavoitteena on jatkaa runkosarjan jälkeen pelejään ylemmissä nousukarsinnoissa. Se edellyttää siis sijoittumista neljän parhaan joukkoon. Neljä parasta pelaa jatko-otteluissa niin, että ykkönen kohtaa sarjanelosen ja kakkonen ja kolmonen ratkovat keskenään toisen loppuotteluun menijän. Ottelut pelataan paras kolmesta järjestelmällä.

Myös lohkon loppuottelussa jatkoon vaaditaan kaksi voittoa. Sen jälkeen on vuorossa lohkovoittajien väliset ottelut, joissa etelälohkon voittaja kohtaa länsilohkon parhaan. Toisen Ykköspesis-paikan saa voittaja otteluparista, jossa kohtaavat itälohkon ja pohjoislohkon parhaat joukkueet.

Etelälohkossa on yksi ennakkosuosikki yli muiden. Helsinkiläinen Puna-Mustat on rakentanut määrätietoisesti sekä joukkuettaan että taustojaan. Seura on asettanut tavoitteekseen pelata Superissa kaudella 2027. Sarjanousijan on Ykköspesiksestä hankala nousta suoraan Superiin, mikä tarkoittaa sitä, että PuMukin lienee laskenut tavoitteensa sen mukaisesti, että tänä vuonna noustaan Ykköseen, ja parin vuoden totuttelun jälkeen lopulta korkeimmalle sarjatasolle.

Haastajaryhmässä on tunkua. Muista kolmesta nousukarsintapaikasta taistelee luultavasti ainakin puolen tusinaa pesisseuroja. LP:n lisäksi jatkopeleihin hamuavat ainakin Jokioisten Koetus, Järvenpää, Riihimäki, Hyvinkää ja Ulvila. Myös Espoossa pelaava PK Akatemia on hankkinut rosteriinsa kovan nipun pelaajia Puna-Mustista. Siirtorajan umpeutuessa osa pelaajista tulee palaamaan PuMun riveihin, jotta karsintoihin saadaan Helsinkiin lisää leveyttä pelaajistoon.

LP lähtee kauteen 14 pelaajan ryhmällä. Viime kauden pelaajistosta nimensä jatkopapereihin laittoivat joukkueen kapteeniksi nimetty Niko Mäki, Akseli Åberg, Aleksi Lahti, Toni Pomell, Joona Iivonen, Iiro Hämäläinen ja muutaman ottelun LP:n riveissä Ykkösessä pelannut Eetu Mutikainen.

Puolet porukasta on uusia kasvoja. LP:n vihreävalkoinen peliasu on toki ennestään tuttu Eemeli Mäelle, Tommi Maliselle, Miro Märsylälle ja Mikko Lehtisalolle. Debyyttinsä Loimaan pesäpallostadionilla kotijoukkueen peliasussa tekevät Arttu Kunnari, Joona-Tapio Mattila ja Antti Ropponen.

Kunnari on Sastamalan Kumurin kasvatti, joka pelasi viime kaudella Jokioisten Koetuksen riveissä. Myös tällä kaudella 18-vuotias lupaus pelaa Jokioisilla, kun paikallinen junioripesis osallistuu Poikien Superpesikseen. J-T Mattila on puolestaan hankkinut pesisoppinsa Ulvilassa, mutta pelasi viime kaudella suomensarjaa Eurajoella. Mielenkiintoinen tuttavuus on enemmän lentopallokentillä nähty Antti Ropponen. Miehen historiasta löytyy kuitenkin myös vahva pesistausta. Viime kesänä Ropponen pelasi suomensarjaa Nurmon Jymyn miehistössä, ja tällä kaudella Loimaalla kesän asusteleva pelimies nähdään loimaalaisten riveissä.

Kauden avausottelussa vastaan asettuu yksi haastajista, kun perjantaina kiilaan juoksee Hyvinkään Tahkon kakkosjoukkue. Pelaajisto koostuu pääasiassa nuorista lupauksista, joiden tähtäimessä on peliuran jatkuminen oman kaupungin Superin joukkueessa. Kokemusta joukkueeseen tuovat Jere Harjuvaara ja Sami Virto.

Otteluisäntä Loimaan Lehti tarjoaa otteluun vapaan pääsyn. Tervetuloa!

Miesten suomensarja
pe 10.5. klo 18.00
Loimaan pesäpallostadion
LP-Hyvinkään Tahko
Otteluisäntänä Loimaan Lehti

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Koetus kaatui kunnareilla

09.06.2024

PuMu aiheutti LP:lle ensimmäisen kotitappion

07.06.2024

Luvassa pesiksen superviikonloppu

06.06.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet