Loimaan Palloilijat 13.06.2024

LP otti yllätysvoiton Ulvilasta

LP lähti torstai-illan kamppailuunsa haastavista asetelmista, mutta pystyi kuitenkin ottamaan sarjakakkosena olleesta Ulvilan Pesä-Veikoista 2-1-voiton supervuoron jälkeen. Varsinaisen peliajan jaksot jaettiin 1-1 (2-5, 5-1).

Erinomaisesti kautensa aloittanut UPV lähti kotipeliinsä selkeänä ennakkosuosikkina. LP oli pelannut kaksi kiihkeää ja tunteikasta kotipeliä PuMua ja Koetusta eikä keskittyminen arki-illan vieraspeliin ollut helppoa. Lisäksi joukkueessa oli terveydellisiä murheita.

- Suoraan sanottuna pelkäsin tätä ottelua, kuvaili tuntojaan pelinjohtaja Jesse Jokinen.

- Jo alkuverryttelystä näki, että pelaajat eivät olleet täysillä mukana. Myös pelin alku oli meiltä tosi pliisua pelaamista. Lisäksi tiesin, että aika raajarikkoisia oltiin tähän peliin. Onneksi ekalla jaksolla saimme onnistumisten kautta rytmistä kiinni. Toisella jaksolla tuli yksi katastrofivuoro, jossa tehtiin virheitä, heiteltiin harhaan jne. Myös Ulvila nosti selvästi tasoaan, ja näytti, miksi se keikkuu sarjan kärkikahinoissa. Onneksi meidän joukkueemme kasasi itsensä superiin tosi vaikean toisen jakson jälkeen. Hienoa tappelua ulkovuorossa, jossa UPV sai kuitenkin luotua monta kotiutuspaikkaa.

Pelin alku oli tosiaan haparoivaa. Petri Kulmala pyssytti Ulvilan avausjuoksut, joissa molemmissa oli mukana myös LP:n ulkokentän apuja. LP:n avausjuoksu tuli kummallisella lyönnillä, kun Joona-Tapio Mattilan korkea lyönti putosikin sopivasti kenttään.

Kolmannessa vuorossa LP:n juoksuhanat aukesivat kunnolla. Aluksi 100 % mailapeliä pelannut Akseli Åberg löi pallon kakkospuolen kummun yli ja kiersi kunnarin. Jatkua seurasi, kun Joona Iivosen kumura yllätti UPV:n kakkoskoppari Mika Juhalan kahden juoksun arvoisesti. Loimaalaisten viidennen juoksun löi, niin ikään kakkospuolelta, tutuissa maisemissaan pelannut Mattila.

LP nollasi ulkopelillään kotijoukkueen pyristelyt ja otti avauspisteen.

Toisella jaksolla LP:n kaari juhli villisti kauden ensimmäisen juoksunsa lyöneen Eemeli Mäen suoritusta.

Sade alkoi piiskata kenttää, ja tuomari keskeytti ottelun hetkeksi. Tauko ei näyttänyt sopivan LP:lle laisinkaan, sillä heti pelin käynnistyttyä uudestaan UPV teki kaksi juoksua ja siirtyi johtoon. Jatkoa seurasi seuraavassa vuorossa, kun Atte Piisi, Rami Mäkinen ja Oskari Kleemola iskivät pinnan mieheen. LP oli todella aseeton kotijoukkueen lyöntimyllyssä.

Loppuvuorot olivat LP:n osalta todella lyhyitä, mutta jostain joukkue kaivoi vielä taistelukirveen esiin.

Superin alussa vieraat saivat luotua ajolähdön, josta alkupelin lyöntiään etsiskellyt Toni Pomell löi vapauttavan juoksun, jonka toi Åberg, jolle kertyi ottelussa yhteensä neljä tuotua juoksua. Mies oli ottelun jälkeen väsynyt.

- Oli niin raskas työpäivä alla, että olin aivan loppu jo alkulämmöillä. Toisaalta ei paljon jaksanut stressatakaan, vaan antoi vaan mennä. Jännäksi meni peli, mutta hyvä tasonnosto koko joukkueelta vielä tuohon superiin, sanaili ykköspalkinnon hakenut kärkipelaaja.

Todella tyytyväisiä voidaan olla kahteen pisteeseen Ulvilasta. Kotijoukkueella on erinomainen kärki, joka kentälle päästessään jauhaa kotiutuspaikan jokeri Petri Kulmalalle, joka yksistään pystyy voittamaan lohkon jokaiselta joukkueelta jaksoja ja myös koko pelejä.

Pelitahti jatkuu kiivaana, kun heti lauantaina LP saa kotikentälle vieraakseen Topi Tuuran nykyisen seuran, Riihimäen Pallonlyöjät. Ottelu alkaa klo 16.00.