Loimaan Palloilijat 12.05.2024

LP otti pisteet Espoosta

Espoossa kotipelinsä pelaava Pääkaupunkiseudun Pesäpalloakatemia oli hankala vastus Loimaan Palloilijoille. Jaksojen lopulla vierasjoukkue onnistui kuitenkin tekemään tarvittavat juoksut ja vei kolme sarjapistettä lukemin 0-2 (1-4, 1-2).

LP jatkoi ulkopelissään Ovet säppiin -taktiikalla eikä antanut kotijoukkueelle ottelussa kuin 8 kolmostilannetta. Loimaalaiset saivat etenijän kolmoselle 17 kertaa, mutta kotiutuksissa oli ongelmia.

Ensimmäisellä jaksolla PK Akatemia siirtyi 1-0-johtoon heti ottelun alussa Aksel Kesäläisen lyönnillä. Pitkään näytti siltä, että tämä riittäisi jaksovoittoon, mutta viime tipassa vieraat heräsivät pelaamaan myös sisällä. Kotiottelussa Hyvinkäätä vastaan ratkaisupisteen lyönyt Toni Pomell toi vihreäpaidat tasoihin kotiuttamalla Aleksi Lahden. Lopusta huolehti Miro Märsylä, jonka lyönti tuotti tehot 1+2, kun aluksi kotiin pääsi Pomell, ja perässä Joona Iivonen. Märsylä itse tuuletti kolmosella kunnaria.

Myös toinen jakso oli tukkoinen. Karri Remander vei kotijoukkueen taas heti jakson avausvuorossa johtoon. Nyt LP:n kiri alkoi hieman avausjaksoa aiemmin, kun kolmannessa vuoroparissa Iivonen onnistui lyömään Akseli Åbergin kotipesän turvaan.

Neljännen alussa LP pääsi johtoon iltapäivän neljännen juoksunsa iskeneen Märsylän lyönnillä.

PK Akatemia muutti lyöntijärjestystään ennen viimeistä sisävuoroaan, mutta kiri jäi piippuun, kun LP nappasi kärjestä heti pari ristiä, ja ottelun parhaana palkittu Joona Iivonen huolehti kärpäsellään viimeisestä palosta.

LP:stä numerot 3-5 eli Pomell, Iivonen, Märsylä huolehtivat tänään kotiutuksista, kun Tommi Malisella ei osunut. Muina jokereina pelasivat kauden avauspelinsä suomensarjassa korkannut Arttu Kunnari ja erinomaista (100%) vaihtolyöntipeliä esittänyt Antti Ropponen. Iivosen lisäksi palkinnon pokkasi Toni Pomell.

Kausi jatkuu kahdella vieraspelillä, aluksi Eurajoella ja sen jälkeen Helsingissä PuMun vieraana.