Loimaan Palloilijat 09.08.2023

LP onnistui ottamaan voiton Alavudelta

- On tää hienoa, kun joka kuukausi voitetaan pesäpallopeli, totesi Loimaan Palloilijoiden pelinjohtaja keskiviikkoillalla Alavudella, kun vieraat olivat ottaneet kaksi pistettä kotiutuslyöntikisan jälkeen lukemin 1-2 (3-1, 3-4, 0-0, 3-4).

Joukkueet olivat ennen ottelua samassa tilanteessa. Kummallakaan ei ollut pelissä sarjapisteiden ja sarjasijoituksen puolesta panosta, koska molemmat valmistautuvat vain ja ainoastaan ensi viikolla alkaviin karsintaotteluihin. Pelinjohtaja Kalttonen kertoi, että otteluun haettiin kuitenkin panosta./p>

- Sarjataulukollisesti merkityksetön peli, mutta meille muuten ei. Lähdettiin tänään aidosti voittamaan. Tähän asti ollaan tuloksen sijasta haettu omia suorituksia ja kehitetty peliä. Tänään oli halu voittaa peli, ja se näkyi avausjaksolla siinä, että lyötiin aivan hirveästi ykköstilanteessa laittomia. Nousujohteinen peli kuitenkin. Lopussa ruvettiin oikeasti lyömään palloa.

Avausjaksolla LP onnistui kaudelle poikkeavasti pääsemään johtoasemaan, kun Jouni Mäki kotiutti ensimmäisessä vuorossa Kasper Leijonin. Siihen LP:n otteet kuitenkin jämähtivät eikä jaksolla saatu aikaan, edellä mainituista vaihtotilanneongelmista johtuen, kuin kaksi kolmostilannetta.

Alavus puolestaan heräsi vähitellen tappelemaan pisteistä. Kolmannessa ja neljännessä vuorossa se takoi jaksovoittoon tarvittavat juoksut Joni Matintuvan, Mikko Hakomäen ja Lauri Juurakon mailoista.

Avausjaksolla LP:llä tuntui olevan kopilla lähinnä rentoa ja hauskaa, mutta toisella jaksolla peliin lähdettiin aavistuksen enemmän suorituksiin keskittyen, ja se tuotti myös tulosta.

Tommi Angervisto avasi pellit kakkospuolen kumurallaan, joka painui kopparin alta Alavuden Montun hiekkadyyneihin. Korkeat vallit estivät lisäjuoksujen synnyn.

Kotijoukkue vastasi pian, kun Miika Anttilan ja Juurakon lyönnit upposivat LP:n ulkokenttään. Kun vielä Anttila onnistui kolmannessa vuorossa viemään Peli-Veikot 3-2-johtoon, oli LP veitsi kurkulla -tilanteessa tullessaan viimeiseen vuoroon.

Alku ei näyttänyt lupaavalta. Kaksi paloa alle ei ollut optimaalinen tilanne takaa-ajoon. Hankaluudet huipentuivat ykkös-kakkostilanteeseen, jossa lyöjällä oli jäljellä enää yksi lyönti ja lukkarilla kaikki aseet käytettävissä. Kakkosella ollut Mikko Pauna käytti tilanteessa kuitenkin pelisilmäänsä ja purki hankalan tilanteen karkaamalla onnistuneesti kolmoselle, kun pallo unohtui kotijoukkueelta pelitilanteessa hetkeksi ei kenenkään maalle.

Syntyneestä ajolähdöstä Toni Pomell kotiutti Paunan ja sai luotua myös uuden ajotilanteen, josta Niko Julin kopsautti voittojuoksun, jonka toi toisella jaksolla kentälle vaihdettu Nooa Hoikka.

Supervuoro ei juoksuja tarjonnut, joten siirryttiin kotiutuslyönteihin.

Kotarissa perussääntö on, että alle kahdella juoksulla tulee noutaja, kahdella juoksulla varmistelee jatkokotiutuslyöntejä ja kolmella kotiutuksella pitäisi olla vahvasti voitossa kiinni.

Jouni Mäki avasi LP:n juoksutilin, ja sen jälkeen nähtiin vielä kolme onnistunutta suoritusta. Voiton piti siis olla lähes kirkossa kuulutettu.

Toisin kuitenkin kävi, kun neljällä ensimmäisellä parilla Alavus onnistui kolmasti, ja jännitys tiivistyi viimeiseen pariin. Siinä LP:n ulkokenttä onnistui kuitenkin tyrehdyttämään kotijoukkueen kirin hakemalla kopin viimeisestä kotiutusyrityksestä.

LP sai runkosarjan lopulla arvokkaan vierasvoiton, joka kruunasi elokuussa koko ajan parantuneet otteet kentällä. Jäljellä on enää lauantain kotimatsi Puijon Pesistä vastaan, ja sitten alkavat ns. tosipelit. Vastusta on vielä tässä vaiheessa mahdoton sanoa, mutta näyttää siltä, että Loimaa on valmis kohtaamaan kenet tahansa nelikosta SMJ, KPL, Simo tai Kiri.

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Koetus kaatui kunnareilla

09.06.2024

PuMu aiheutti LP:lle ensimmäisen kotitappion

07.06.2024

Luvassa pesiksen superviikonloppu

06.06.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet