Loimaan Palloilijat 25.07.2023

LP ei antautunut helpolla

Haminan Palloilijat sai tehdä täyden päivätyön voittonsa eteen tiistai-iltana Loimaalla. Sarjan kärjen ja hännänhuipun ero oli lopulta kohtuullisen pieni, kun Hamina vei jaksot lukemin 2-6 ja 1-2.

Loimaan ulkopeli näytti kahdesta läpilyönnistä huolimatta paremmalta kuin pitkään aikaan. Haminan Jere Heikkinen ja Elias Lahti löivät molemmat kahden juoksun arvoiset läpärit ensimmäisellä jaksolla, mutta muuten loimaalaiset tekivät vastustajan tilanteiden luonnin hankalaksi. Uusi pelaaja, Jouni Mäki, rauhoitti varmoilla otteillaan murheenkryyninä aiemmissa otteluissa olleen kakkospuolen, ja samalla muukin joukkue löysi uutta säpinää räpylöihinsä.

Ottelun erikoisin juoksu nähtiin heti ensimmäisen jakson alussa. Kolmostilanteessa Haminan Erik Lahti joutui tukalaa asemaan, kun kaksi ensimmäistä lyöntiä olivat epäonnistuneet ja viimeiseen lyöntiin Joona Iivonen tarjoili korkean tolpan. Haminan pelinjohtaja Eerik Häkämies haistoi tilanteessa yllätyskotiinoton paikan, ja laittoi merkin päälle. Lahti löi, mutta ei osunut palloon, joka kuitenkin putosi lautasen takareunaan eikä Iivonen ehtinyt saada sitä takaisin kotipesään ennen kuin Elmo Peltonen ehti sinne.

- Urani erikoisin juoksu, totesi Erik ottelun jälkeen.

Loimaan juoksut tulivat ensimmäisellä jaksolla Toni Pomellin ja Joona Iivosen mailoista. Mikko Paunan ja Kasper Leijonin tuomat juoksut eivät kuitenkaan riittäneet, kun Erik Lahden erikoisen ja Heikkisen sekä Elias Lahden puhkaisujen lisäksi myös lyöjätilaston ykkösnimi Joosua Rättö kirjautti tililleen yhden lisäjuoksun.

Toinen jakso oli tasaisempi. Jere Heikkinen ja Mikael Harju onnistuivat kahdessa ensimmäisessä vuorossa kotiuttamaan huippuetenijä Teemu Rouhiaisen. LP:n ainokaisen löi Niko Julin lyönnillä, jolla kunnarikin olisi ollut mahdollinen ilman Rouhiaisen syöksyä pallon eteen.

Ottelu oli loimaalaisittain lupauksia herättävä. Ulkopeliin alkaa löytyä tekemisen meininki. Sisäpelissä sattui vielä liikaa mustia hetkiä, joista tuli kerralla useampia paloja. Kun lyöntipeliä saadaan vielä rauhoitettua, on voittoja luvassa. Tämän huomasi myös otteluisäntä Loimaan YkkösApteekin palkitsema Niko Julin.

- Viime viikolla oltiin pelissä ihan lammaslauma. Nyt oli ilme kohdallaan. Ulkopeli oli hyvää. Kaverilla kävi lyönneissään hieman tuurikin. Sisäpelissä oli hyvääkin, mutta liikaa tuli virheitä.

Myös pelinjohtaja Joni Kalttonen noteerasi pelaajistossaan hyviäkin merkkejä.

- Taas kokeiltiin muutamia juttuja, ja osa niistä toimi hyvin. Oltiin pelissä mukana, vaikka kumpikaan joukkue ei ollut tänään ihan parhaimmillaan. Ulkopelissä tehtiin paloja niistä paikoista, kun pitikin tehdä eikä päästetty Haminaa sillä tavalla helpolla. Vielä kun saadaan Perttu (Kenttäaho) takaisin tuolta C-poikaleiriltä, niin pystytään hakemaan vielä uusia ulkopelikuvioita ja saadaan sisäpeliinkin lisää pelimerkkejä.

Haminalaiset olivat tyytyväisiä lähinnä vain kolmeen pisteeseen.

- Erittäin levotonta peliä meiltä, sekä sisällä että ulkona. Oliko sitten jo huominen Kankaanpää-peli mielessä vai mikä, mutta unista oli, kertoi vieraiden ykköspalkittu Elias Lahti.

Myös pelinjohtaja Eerik Häkämies oli tyytymätön joukkueensa otteisiin.

- Kahden tänään kehnon joukkueen koitos, jossa täytyy olla tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Enempää ei ollut tarjollakaan. Ekaa kertaa jouduin tauolla kopissa hieman ärähtämään, mutta ei se silti koneita käynnistänyt toisellekaan jaksolle. Jatkossa pyrimme pelaamaan räiskyvämpää pesäpalloa.

Seuraavaksi LP pelaa kaksi vieraspeliä Kuopiota ja Kankaanpäätä vastaan. Kotistadionilla pelaajat nähdään 3.8., kun paikallisvastustaja Kankaanpää kohdataan neljännen ja viimeisen kerran.

» Takaisin arkistoon

Uusimmat otteluennakot ja -raportit
Kuivin jaloin Järvenpäästä

21.07.2024

LP pudotti ensimmäisen laikan

17.07.2024

Suomensarjassa edessä runkosarjan loppusuora

16.07.2024

Fanituotteet

Tutustu LP:n tyylikkäisin fanituotteisiin!

Selaa tuotteita
Evästeet