Loimaan Palloilijat 21.07.2024

Kuivin jaloin Järvenpäästä

LP selvitti hankalan vieraspelin niukasti, mutta ansaitusti, kun se kaatoi Kinnarin Pesiksen lukemin 0-2 (6-10, 2-3). Molemmilla jaksoilla järvenpääläiset olivat ns. iholla, mutta pisteisiin saakka se ei riittänyt.

Ensimmäisen jakson nimi oli Arttu Kunnari. Kinnari meni 2-0-johtoon, jonka Akseli Åberg kunnarillaan ja Joona Iivonen kotiutuksellaan kuittasivat. Kolmannessa vuorossa Kunnari vei Loimaan johtoon. Aluksi ajotilanteessa lyhyellä Antti Ropponen kotipesän suojaan, ja seuraavalla lyönnillä kaksi juoksua lisää, kun kotiin ehtivät sekä Toni Pomell että Aleksi Lahti.

2-5-johto vaikutti hyvältä, mutta Kinnari löysi viimeiseen sisävuoroonsa vielä kirivaihteen. Petri Kallela yllätti Loimaan takakentän ja kiersi kunnarin edellään kaksi muuta etenijää. Kun vielä Teemu Matikainen löysi lyönnilleen tilaa LP:n ulkokentästä ja siirsi kotijoukkueen 6-5-johtoon, näytti vierasjoukkueen kannalta pahalta.

Entistä hankalammaksi tilanne muuttui, kun Kinnari sai LP viimeisellä sisävuorolla kaksi paloa alle. Ykkös-kakkostilanteessa Loimaalla olivat kentällä jalkavaivoistaan kärsinyt Iiro Hämäläinen ja ei niin tuulennopea Joona Iivonen.

Mutta niin vain Toni Pomell onnistui aluksi siirtämään Hämäläisen kolmoselle ja seuraavalla lyönnillä kotiin. Aleksi Lahti hoiti Iivosen kolmoselle ja LP:lle ajotilanteen.

Tasatilanteessa 6-6 lyömään asettui illan sankari Arttu Kunnari. Napakka lyönti painui kolmoskopparilta maisemaan, ja pajatson tyhjennyksellä jakso ratkesi vieraille 6-10-lukemin.

Toisella jaksolla ratkaisijan viitan otti harteilleen jokerina pelannut Iiro Hämäläinen. Tärkeä avausjuoksu tuli heti ensimmäisessä vuorossa, ja jakson ratkaisulyönti nähtiin kolmannen aloittavalla. Vaihtotilanteessa pallo karkasi jälleen Kinnarin pelaajilta. Aleksi Lahti tuli kotiin, ja Iiro kiersi kunnarin.

- Hieman tuurintyngälläkin Kinnari pääsi mukaan peliin. Ulkopeli oli kuitenkin paria lipsahdusta lukuun ottamatta niin vahvaa, että loppujen lopuksi ei suurta hätää ollut, totesi pelinjohtaja Jesse Jokinen pelin ratkettua.

Näillä kolmella juoksulla LP otti täyden pistepotin, vaikka Kinnari viimeisen tasoittavallaan kirikin juoksun päähän.

Palkinnot menivät niin, että ykkösen sai 1+6 lyönyt ja kärkilyönneissään muutenkin 92 % onnistunut Arttu Kunnari ja kakkosen pokkasi 100 % vaihtolyöntipeliä esittänyt Antti Ropponen.

Täysi pistepotti tarkoitti sitä, että LP pystyy jatkamaan runkosarjan piikkipaikan metsästystä ilman, että tarvitsee katsella muiden joukkueiden otteita.

Tiistaina on kolmanneksi viimeisen runkosarjan ottelun vuoro, kun joukkue matkustaa Turkuun. Elokuun alussa homma ratkeaa lopullisesti, kun 3.-4. päivä LP menee aluksi Jokioisiin ja seuraavana päivänä päätösottelussa kotikentällä vastaan tulee PK Akatemia Espoosta.

Sarja on kärjen osalta kiharainen, sillä voitoilla on mahdollisuus nousta ykköseksi, mutta tappioiden jälkeen jopa paikka jatkopeleihin on vaakalaudalla.