Loimaan Palloilijat 23.07.2024

Kolmas rasti selvitetty

Ei ollut Turku Pesiksestä Loimaan Palloilijoiden haastajaksi. Kupittaalla pelatussa ottelussa vieraat jättivät kotijoukkueen nollille sekä jaksoissa että juoksuissa. Yksipuolisen näytöksen jälkeen tulostaululla olivat selkeät 0-2-lukemat. Jaksot menivät LP:lle 0-9, 0-14.

Harvoin on pesäpallo-ottelussa tilannetta, jossa seitsemän lyöjän jälkeen tilanne on 0-8. Näin kävi tiistai-illan helteessä Turussa. LP:n tasoittavalla vuorolla joukkue loi kärjestä ajotilanteen, jonka Joona Iivonen hoiti lyömällä 1+3 juoksua. Iivonen sai kävellä kotipesään, kun TuPen lukkari Valtteri Suvanto antoi kaksi väärää.

Tilanne jatkui kahdella etenijällä, kun viikonloppuna LP:n riveihin palannut Tommi Angerviston oli vuoro puhkaista kenttä ja juosta tämän kesän ensimmäinen kunnarinsa vihreäpaidoissa.

0-8-tilanne hyydytti kummankin joukkueen peli-ilon. Vielä yksi juoksu jaksolla kuitenkin vielä nähtiin, kun Arttu Kunnari kotiutti Toni Pomellin.

TuPe sai koko pelissä vain kuusi kertaa etenijän kolmoselle. LP:n vaihtolyönnit onnistuivat huomattavasti paremmin. Siitä merkkinä 31 kolmostilannetta.

Koko LP:n joukkue onnistui lyöntipelissään erinomaisesti. Peräti kahdeksan pelaajaa onnistui mailanvarressa yli 70 % tehokkuudella.

Toisella jaksolla onnistujia olivat mm. kolme juoksua lyönyt Tommi Angervisto ja kahdesti kotiuttanut Joona Iivonen. Molemmat myös palkittiin joukkueensa parhaina.

Juoksutehtailun tuloksena jokainen LP:n pelaaja sai ottelusta merkinnän joko lyötyjen ja tuotujen juoksujen tilastoon.

Selkeä voitto tarkoitti sitä, että LP nousi sarjataulukon kärkeen, kun joukkueella on enää kaksi ottelua runkosarjaa jäljellä. Jos näistä saadaan kuusi pistettä, on piikkipaikka varma. Seuraavaksi kapuloita LP:n lyöntimyllyyn heittää rakas vihollinen Jokioisten Koetus, joka myös on viime otteluissaan äitynyt melkoisiin juoksukarnevaaleihin. Kahdessa viimeisessä pelissä se on lyönyt yhteensä 53 juoksua. Loimaan kasvatit Valtteri Vuorio ja Jero Talvinen ovat onnistuneet lyömään niissä peleissä yhteensä 19 pinnaa. Elokuun 3. Jokioisilla nähdään, pystyvätkö he kurittamaan samaan malliin myös omaa vanhaa seuraansa.