Loimaan Palloilijat 18.05.2024

Arttu Kunnarilla komea debyytti

LP:n väreissä ensiesiintymisensä tehnyt Arttu Kunnari oli kentän kunkku, kun loimaalaiset hakivat kolme sarjapistettä Eurajoelta. Kotijoukkue Veikot jäi juoksuitta, kun jaksot menivät 0-3 ja 0-2 vieraille.

LP:n pitävä ulkopeli oli jälleen avainasemassa pisteiden metsästyksessä, kun mailanvarressa oli edelleen nihkeää.

- Paljon parempaa peliä kuin viime viikonloppuna Espoossa. Edelleen ratkaisupaikoissa keskiosumat jäivät vähiin, ja muutama kerran, kun sellaisia tuli, kolmosella vähän nukuttiin. Mutta hienoa oli jälleen ulkopeli, jota johti tämän kauden debytantti Ollin poika Kunnari, kuvaili ottelun luonnetta pelinjohtaja Jesse Jokinen.

Kolmostilanteet menivät LP:lle 14-7, joten paikkoja useampaankin juoksuun oli.

Akseli Åberg, Miro Märsylä ja yhdeksikköön koppariksi nostettu Antti Ropponen tekivät ottelun avausvuoroissa tilanteen neloset hihaansa saaneelle Kunnarille. Nuori mies kiitti vastuusta ja löi pelin avausjuoksut ensimmäisessä ja toisessa vuorossa. Näissä vuoroissa LP:n peli rullasi muutenkin, koska kahden sisävuoron jälkeen tilastoissa oli jo kahdeksan kolmostilannetta. Toni Pomell teki jakson viimeisen juoksun kotiuttamalla Ropposen.

Toinen jakso oli vieläkin vähäjuoksuisempi, mutta onneksi siinäkin pinnat löi vierasjoukkue. Toni Pomell jatkoi vakuuttavaa sisäpeliään ja löi aluksi jakson ensimmäisessä vuorossa kolmannen juoksunsa tuoneen Åbergin kotipesän turvaan. Myös jakson toinenkin juoksu lähti Pomellin mailasta, nyt kotiin kiirehti Miro Märsylä.

Pitävän ulkopelin varaan on helppo rakentaa, ja silloin nuhjuisempikin sisäpeli riittää pisteisiin. Seuraava koetus lienee tähän mennessä kovin, kun LP matkustaa keskiviikkona sarjan ykkössuosikin PuMun vieraaksi Meilahden kentälle. Silloin nähdään, riittääkö muutama juoksu sielläkin voittoon vai aukeavatko lyöntihanat, kun arkkivihollinen asettuu kiilaan.